Drift Ghost 4K VS GitUp F1: srovnání akčních kamer s 4K videem

Akční kamery Drift Ghost 4K i GitUp F1 jsou si podobné svým vzhledem a hodí se zejména pro připevnění na motorku či kolo. Také specifikace mají velmi podobné. Jak si vedou tyto dvě kamery ve vzájemném srovnání parametrů?

Dalo by se říci, že GitUp F1 i Drift Ghost 4K cílí na stejné uživatele - tedy hlavně majitele motorek a kol, na které se tyto dvě akční kamery svým tvarem hodí nejlépe. Pokud Vás zajímají další 4K akční kamery, tak se podívejte na náš katalog 4K akčních kamer, ve kterém můžete srovnat jejich parametry s další konkurencí.

Srovnání parametrů Drift Ghost 4K a GitUp F1

 
Drift u své kamery neuvádí typ čipu, který byl použit. U GitUp F1 najdeme osvědčenou klasiku, která se používá u levných 4K akčních kamer, tedy čip Ambarella A12 (najdeme jej např. u Niceboy Vega 5 či SJCAM SJ7 Star nebo Xiaomi Mijia 4K). Akční kamera od GitUp sází na senzor Sony IMX317 s 8MPx rozlišením a u Drift Ghost 4K najdeme 12MPx senzor Sony IMX117. Rozdílný je úhel záběru objektivu, kdy kamera GitUp zabere větší záběr a tím pádem má i větší efekt rybího oka.
 
Obě kamery jsou schopné nahrávat videa v 4K (3840 x 2160) 30fps rozlišení, ovšem Drift jde u své Ghost 4K ještě o krůček dál a nabízí i Cinema 4K rozlišení (4096 x 2160) s 25fps a poměrem stran 17:1. Pro SlowMotion videa mají ve svém menu obě kamery 120 snímků za sekundu u Full HD rozlišení, popř. až 240fps u HD videa. K dispozici je také elektronická stabilizace (elektronická VS optická stabilizace), které je dostupná do 1080p rozlišení a s maximálně 60fps.
 
Drift Ghost 4K i GitUp F1 mají informační displej, který zobrazuje základní informace o aktuálním nastavení kamery a podobně. Ke kameře Ghost 4K jde ovšem připojit i displej s živým náhledem nahrávaného videa, který se dokupuje zvlášť. Popřípadě místo displeje můžete dokoupit i náhradní baterii, kterou rozšíříte kapacitu již stávající baterie v Drift Ghost 4K (jde o modulární kameru). Baterie v kameře od Drift má ovšem i tak obří kapacitu a to 1500 mAh a dle výrobce vydrží až na 3 hodiny nahrávání videa. U GitUp F1 se musíme spokojit s menší kapacitou a to 1010 mAh.
 
Obě kamery podporují i dálkové ovládání, které se ke kamerám připojuje pomocí Bluetooth. U GitUp F1 si jej musíte dokoupit, kdežto Drift dálkový ovladač přikládá rovnou do balení ke své Ghost 4K. Drift Ghost 4K má dva mikrofony, které nahrávají stereo zvuk, u GitUp F1 si musíte vystačit s mono mikrofonem. Drift Ghost 4K má rozměry 82,2 x 43 x 31,4 mm a váží 120 gramů. Rozměry GitUp F1 jsou 82 x 41,5 x 23 mm a vzhledem k menší baterii má hmotnost jen 68 gramů.
 

Cena

Drift Ghost 4K toho nabízí o něco více než akční kamera GitUp F1, jestli to ovšem opravňuje daleko vyšší cenu, to už necháme na Vás. Aktuální cena obou kamer na českém trhu je následující:

Drift Ghost 4K lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

GitUp F1 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Závěr

V tomto případě je velmi těžké říci, kterou kameru vybrat. Drift Ghost 4K nabízí Cinema 4K rozlišení, je ovšem otázkou, jestli jej využijete. Co už je ovšem daleko podstatnější, je kapacita baterie (1500mAh) u této akční kamery a její výdrž. Navíc lze dokoupit ke Ghost 4K i další 500 mAh baterii a rozšířit její kapacitu na 2000 mAh.
 
U GitUp F1 hraje hlavní roli cena, která je podstatně nižší. V prodejním balení sice nedostanete dálkové ovládání a baterie má nižší kapacitu, ovšem pokud by se koupila náhradní baterie a ovladač, tak jsme s cenou stále o něco níže než u kamery od Drift.

Text: Ondřej Kaňa
Zdroj: Drift a Gitup

Aktuality

Recenze akční kamery Niceboy Vega 4K

Outdoorová kamera Niceboy Vega 4K dokáže nabídnout u Full HD videa 60fps, má 2" displej a v balení najdeme voděodolný dálkový ovladač. Jak si vedla v našem testu?

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde