Doporučené microSD paměťové karty pro 4K Ultra HD video (2020)

UltraHD akční kamery se stávají již standardem a díky vysokým datovým tokům videa, které nabízejí, mají i vyšší nároky pro paměťové karty. Ne každá karta vyhovuje rychlostí zápisu. Jaké microSD karty jsou vhodné pro 4K video?

Aktualizováno 19.5.2020:

4K video s 60fps a datovým tokem až 135Mbps (cca 17MB/s) umí akční kamera Yi 4K+, která prošla naší  recenzí . A takový datový tok chce opravdu rychlou kartu, která zvládne video plynule zapisovat. A i pro další kamery, které dokáží nahrávat při nativním 4K rozlišení, je zapotřebí karet s rychlým zápisem videa.

 

 

 

Pro kamery a všechna záznamová zařízení je důležitá rychlost zápisu paměťové karty. Podle té je kamera schopná ukládat záznam na kartu. Pokud zvolíme pomalou kartu, tak kamera může přestat pracovat, nemusí se uložit celý videozáznam nebo se bude ukládat po pár vteřinách. My jsme pro Vás vybrali paměťové karty, které lze použít nejen pro 4K video, ale jsou vhodné i pro náročný záznam 120fps u 1080p rozlišení:

Samsung MicroSDXC 64GB EVO Plus

Tato paměťová karta má rychlost zápisu až 64 MB/s a hodí se tak pro zápis UltraHD videa. Dá se říci, že jde o jednu z nejlevnějších UHS-I U3 karet na trhu
 
  • Rychlost zápisu: až 64MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-I U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

Kingston Canvas React MicroSDXC

Tato paměťová karta od Kingstone která je vhodná do extrémních podmínek a má vysokou rychlost zápisu. Je totiž odolná vůči vodě, nárazům, vibracím a také proti rentgenovému záření.
 
  • Rychlost zápisu až 80MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-I U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

SanDisk MicroSDXC 64GB Extreme Pro UHS-II U3

A na závěr jedna lahůdka, za kterou je ovšem nutné si připlatit. Karta totiž nabízí zápis až do 100 MB/s, navíc při koupi dostanete přibalenu čtečku do vysokorychlostního USB 3.0 standartu a software pro obnovu omylem smazaných dat
 
  • Rychlost zápisu: až 100MB/s
  • Kapacita: 64GB
  • Typ: UHS-II U3
  • Zakoupit můžete na Alza.cz

Před nákupem paměťové karty se vždy ujistěte, jaký maximální datový tok videa je u vaší kamery (ten se mění i v závislosti na nastaveném rozlišení). Rychlost zápisu paměťové karty pak musí být vyšší než je datový tok videa. Jen tak se dá zaručit správné fungování karty v kameře.

Aktuality

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

Yi Mini Dash: nová levná kamera do auta s Full HD videem

Yi Technology přichází s novou černou skříňkou do auta, které má nenápadný design a zaujme hlavně svou nízkou cenou. Yi Mini Dash Camera nahrává ve Full HD rozlišení, má displej a lze ji propojit s mobilní aplikací.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde