Doporučené akční kamery červen 2016. Kterou vybrat?

Kupujete sportovní kameru? Vybrali jsme pro Vás to nejlepší z různých cenových kategorií. Doporučíme Vám, jakou vybrat outdoorovou kameru.

Volba při výběru akční kamery není jednoduchá záležitost. V tomto segmentu je nepřeberné množství kamer a navíc v různých cenových hladinách. Vybrali jsme pro Vás tři kamery z různých cenových relací, na základě osobních zkušeností s kamerami.

1. SJCAM SJ5000X Elite
 
SJCAM SJ5000X Elite lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Nejdražší kamerou v našem výběru je SJ5000X Elite, což je stále nejvyšší model od čínského výrobce SJCAM. Asi největší předností této kamery je stabilizace videa pomocí gyroskopu. Kamera má také velkou škálu možností nastavení - vyvážení bílé, expozice, ISO a další. Nabízí funkci detekci pohybu a disponuje speciálním režimem pro natáčení pod vodou. Nejvyšším nativním rozlišením, při kterém kamera dokáže pořizovat videa, je 2K (1440p) při 30 snímcích za sekundu. Full HD video pak má 60fps. V kameře je senzor od Sony s 12MPx a objektiv má úhel záběru 170° (lze měnit až na 70°). Jako největší slabinou této kamery je horší kvalita nahrávaného zvuku.
 
Jaké videa kamera natáčí a jaká je kvalita fotografií se můžete přesvědčit v naší recenzi.
 
2. Xiaomi Yi Sports Camera
 
Xiaomi Yi Sports Camera lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Xiaomi nedávno představilo svou novou akční kameru. Ale ani první generace kamery od Xiaomi v dnešní době nepohoří. Yi Sports Camera má naprosto skvělé video v rozlišení 1080p s 60fps. Velmi dobře zvládá natáčení rychlého pohybu a fotografie pořízené kamerou mají také slušnou kvalitu. Kamera Xiaomi Yi Sports má procesor od společnosti Ambrarella a senzor od Sony s 16MPx. Bohužel kameře chybí displej, a pokud chcete živý náhled nahrávaného videa, tak se musíte spolehnout na aplikaci. Kamera také nemá stabilizaci, ale to kompenzuje cenou, která je na kvalitu videa, které Yi Sports natáčí, bezkonkurenční. Každopádně je nutné počítat s dokoupením voděodolného pouzdra, které není součástí základního prodejního balení.
 
Na ukázková videa a fotografie z kamery se můžete přesvědčit v recenzi kamery v nové Black edici.
 
3. Niceboy Vega+
 
Niceboy VEGA+ lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Niceboy Vega+ prošla generační obměnou (více informací v článku) a chystáme na tuto vylepšenou kameru recenzi. Z prvních testovacích videí je jasné, že v cenové relaci, ve které se kamera nachází, neudělá ostudu. Jako nejlevnější akční kamera v našem výběru zvládá Full HD video s 30fps a u HD videa lze využít 60 snímků za sekundu. Kamera Vega+ disponuje 2" displejem s živým náhledem nahrávaného videa. Tato kamera nedisponuje stabilizací videa, ale to je vzhledem k ceně pochopitelné.
 
Recenzi na tuto kameru najdete během pár dnů na našem webu.
 
Pochopitelně na trhu akční kamer to nejsou jediné kousky, které lze zakoupit. Důkazem budiž naše kategorie, která je zaměřená jen na outdoorové kamery. Máte lepší volbu v daných cenových kategorií? Napište do diskuze pod článkem.

Aktuality

DJI Mavic PRO Fly More Combo: 3 baterie a batoh

Pod názvem Mavic Pro Fly More Combo najdete známý dron od DJI, který má v prodejním balení navíc dvě baterie (3ks celkem), batoh nebo nabíječku do auta. Jaká je cena?

SJCAM SJ360 bude dražší než SJ5000X Elite

V Číně se spustily předobjednávky na první kameru pro virtuální realitu od SJCAM. SJ360 bude schopná nahrávat videa až do 2K rozlišení a její cena bude dražší než u SJ5000X Elite.

GoPro Hero5 Black a dálkový ovladač zdarma

Chystáte se pořídit akční kameru GoPro Hero5 Black? Možná Vás zaujme akce, kdy ke kameře, která je voděodolná bez pouzdra, dostanete WiFi dálkové ovládání v hodnotě 1999Kč zdarma.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde