Dočkáme se 4K akční kamery se 120fps? Podívejte se na video

Ambarella má procesor s označením H2, který zvládá 120 snímků u 4K videa. Tedy je možné i z UltraHD rozlišení vytvářet Slow motion videa. Podívejte se na jedno takové video.

V současné době jsou nejžádanější akční kamery na trhu takové, které zvládají nativní 4K rozlišení a u 1080p videa mají k dispozici až 120fps. Zrovna testujeme Xiaomi Yi 4K, jejíž recenzi najdete na našem webu již velmi brzo, během pár dnů dorazí na test Niceboy Vega 4K PRO a už máme domluven i test SJCAM SJ7 Star.

Ve všech zmíněných kamerách je použit procesor od společnosti Ambarella, která produkuje v současné době asi nejlepší čipsety (nejen) pro kamery. Ambarella H2 je nejnovější produkt, který zvládá 4K Ultra HD H.265 / HEVC video při 60 fps a 4K video ve formátu AVC disponuje dokonce 120 snímky za sekundu. Bohužel chybí informace o počtu snímků u Full HD rozlišení, každopádně bude mít minimálně 240fps. Čip je navíc vyroben 14nm procesem, což zaručuje nízkou spotřebu a minimální zahřívání. Procesory u Xiaomi, SJCAM a Niceboy jsou vyrobeny 28 nm procesem.

Z výše uvedeného je zřejmé, že už u 4K rozlišení (2160p) lze provádět slowmotion videa. A jak takové video, které bylo zpracováno pomocí čipu Ambarella H2, vypadá? Podívejte se na ukázku v UltraHD rozlišení (nezapomeňte si nastavit 2160p):

Dočkáme se vůbec akční kamery, která bude mít takto vysokou snímkovou frekvenci u 4K rozlišení? Kdo bude první, jenž tento procesor využije? A hlavně - jaká bude cena kamery, která bude vybavena Ambarellou H2? Odpovědi přinese až budoucnost.

Zdroj:  ambarella.com  a Mashable 

Aktuality

Panasonic Lumix GH5 přinese 4K video s 60fps!

Společnost Panasonic uvede novinku Lumix GH5, která jako první na světě zvládne nahrávat video v UltraHD rozlišení s 60 snímky za sekundu. Navíc bude disponovat funkcí 6K Photo.

Gitup Git3: další akční kamera se 120fps při Full HD?

Na trh měla přijít další akční kamera, které zvládne nativní 4K rozlišení a u 1080p videa bude k dispozici až 120 snímků za sekundu, navíc bude mít i GPS. Příští rok bychom se měli dočkat kamery Gitup Git3.

Yi 4K Camera umožňuje živý stream na YouTube

Akční kamera Yi 4K nově umožňuje živý stream na YouTube či Facebook. Nutná je aktualizace kamery a aplikace pro mobilní telefony. Podívejte se na video návod, jak celý proces funguje.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde