DJI Inspire 2 a Phantom 4 PRO: nové drony překvapí!

Společnost DJI představila dvě novinky v podobě dronu Inspire 2 pro profesionály a Phantom 4 PRO určeného pro širší veřejnost. Nechybí 4K video s 60fps či 5,7K rozlišení!

DJI patří mezi špičku, co se produkce dronů týče a po představení DJI Mavic se dostalo i na dvě další novinky. Včera se ukázal dron Inspire 2 a Phantom 4 PRO (za informace děkujeme našemu čtenáři Pavlovi).

DJI INSPIRE 2
Tato novinka je určena hlavně pro profesionály a tělo dronu Inspire 2 je vyrobeno ze slitiny hořčíku a hliníku, což má příznivý vliv na snížení hmotnosti. Maximální rychlost, kterou dokáže vyvinout je 107 km/h (67 mph) a za 4 sekundy dokáže zrychlit z nuly na 80 km/h. Inspire 2 je vybaven dvěma bateriemi o kapacitě 4800 mAh, což má dle výrobce vydržet na 27 minut letu a maximální výška je 5 km.
 
DJI Inspire je vybaven zcela novým systémem zpracování videa a dokáže pracovat až s 5,2K rozlišením s nepředstavitelným datovým tokem 4,2Gb v Adobe CinemaDNG RAW formátu. Inspire 2 podporuje zbrusu nové Zenmuse X4S a X5S kamery a v plánu je podpora dalších kamer. Toto vše pochopitelně bude něco stát a to něco je 6198$ s kamerou či 3000$ bez kamery.
 
DJI PHANTOM 4 PRO

Lidovější cenu bude mít druhý dron, který je určena pro širokou veřejnost. Za 1500$ si budete moci pořídit DJI Phantom 4 PRO bez ovladače a budete-li vyžadovat i dálkové ovládání, tak bude k dispozici za 1800$.

Kamera v DJI Phatom 4 PRO má velký 1" CMOS senzor s rozlišením 20MPx, FOV objektivu je 84° a světelnost f/2,8. Videa lze nahrávat ve 4K rozlišení (3840×2160) a k dispozici je až 60 snímků za sekundu. Naprosto parádní je i datový tok videa, který je 100Mbps. Phantom 4 PRO má navíc i H.265 kompresi videa, která podstatně zlepšuje kvalitu obrazu při stejném datovém toku. K dispozici je dokonce i Cinema 4K rozlišení (4096×2160) s maximálně 50fps. Co už trochu zamrzí je informace o 60fps u 1080p rozlišení, 120 snímků za sekundu je k dispozici totiž jen u HD videa.

Se zapnutou detekcí vyhýbání se překážek, je Phantom 4 PRO schopen létat rychlostí téměř 50 km/h (31 mph) a bez této funkce dosáhne rychlostí až 72 km/h (45 mph). Dron může vzletět až do výšky 6000 metrů nad mořem a díky 5870 mAh baterii se ve vzduchu udrží velmi slušných 30 minut.

Díky systému ActiveTrack může dron sledovat vybraný objekt s využitím systému vyhýbání se překážek, DJI Phantom 4 PRO nechybí pochopitelně ani GPS a pojme paměťové karty až do velikosti 128GB.

DJI Phantom 4 PRO již nabízejí české eshopy:

DJI - Phantom 4 Pro/Pro+ (BEZ Tx, Kamera, Aku a Nabíječ) - DJI0422-04 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
Zdroj : DJI.com

Aktuality

Garmin VIRB Ultra 30: 4K rozlišení a ovládání hlasem

Garmin oznámil vydání své nové akční kamery, která bude disponovat nativním 4K rozlišením, nebude jí chybět displej a půjde ovládat pomocí hlasových povelů. Do prodeje půjde již tento měsíc.

Test gimbalu Niceboy GYRO pro sportovní kamery

Na recenzi jsme měli stabilizátor pro akční kamery Niceboy, SJCAM, GoPro či Xiaomi. Niceboy GYRO stabilizuje ve třech osách, vyniká hliníkovým tělem a velmi dobrou stabilizací videa.

Uniká manuál ke GoPro Hero 5: známe rozlišení

Po prvních fotkách a videu kamery GoPro Hero 5 se na internet dostal i uník z manuálu pro tuto kameru a z něj lze vyčíst rozlišení kamery. Navíc GoPro chystá i vlastní gimbal!

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde