Alternativy pro DJI Phantom 4. Jaký dron koupit?

V současnosti jeden z nejlepších dronů, který se dá zakoupit, je jistě DJI Phantom 4. Jaké jsou ale další kvadrokoptéry, které se tomuto dronu vyrovnají?

Ať už jde o délku letu na jedno nabití baterie, vyhýbání se překážkám či vysoké rychlosti letu, tak DJI Phantom 4 patří jistě k tomu nejlepšímu na trhu.

Jaké alternativy se dají pořídit? Podíváme se na některé z nich:

Yuneec Q500 4K Typhoon
Tento dron disponuje 4K kamerou, která je na 3osém gimbalu se stabilizací. V UltraHD rozlišení je k dispozici 30fps a u 1080p 60 snímků za sekundu.
Dron umožňuje nastavení tří letových režímů: Smart - dron letí vždy stejným směrem, kterým nahnete ovládací páčku, tedy tento mód je vhodný pro úplné začátečníky. Angle - zde již plně řídíte Q500 a dron se pohybuje tak, jak určujete směr dle páček na ovladači. Dron dokáže v tomto režimu udržovat polohu a výšku díky vestavěné GPS. Home - v tomto režimu se dokáže dron vrátit k pilotovi na vzdálenost 4-8 metrů dle souřadnic GPS. Q500 dokáže také kroužit v okruhu 16 metrů nebo může následovat pilota.
Ovladač má vestavěný 5,5" dotykový displej, který zobrazuje všechny důležité parametry jako rozlišení videa, síla GPS, výšku, rychlost, vzdálenost a další. Kapacita baterie je 5400 mAh.
 
Yuneec Q500 4K Typhoon - YUNQ4KAEU lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Walkera X350 PRO v1.2
X350 sice nemá vlastní kameru, ale zase se na tento dron dá připevnit vlastní akční kamera, která bude stabilizovaná díky střídavým motorkům ve dvou osách.
I tento model dronu je vybaven GPS a při ztrátě signálu se sám dokáže vrátit na místo vzletu. X350 můžete uzamknout na jednom místě a pokud páčkou dron přemístíte jinam, tak se automaticky vrátí na původní místo uzamknutí. Stejně jako Q500 má režim pro začátečníky a také se dokáže zmáčknutím tlačítka vrátit na místo, odkud dron vzletěl. 
Údaje o dronu a letu se zobrazují na 3,5 displeji a baterie má kapacitu 5200 mAh.
 
Walkera X350 PRO v1.2 FPV, DEVO F7, iLook kamera, gimbal G-2D Walkera - RC_8224 lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>
 
Blade Chroma AP Combo 4K
I zde máme k dispozici 4K kameru, která nahrává při 30 snímcích za sekundu a u Full HD videa je možné navolit až 120fps. Kamera je navíc stabilizovaná ve třech osách.
Letový režim pro začátečníky, tedy dron letí vždy tím směrem, kterým nahnete páčku, je přítomen i zde. Pochopitelně ale můžete využít klasický režim, kdy dron letí vždy směrem dopředu. Díky GPS dokáže přistát v místě, odkud vzlétl a dron Vás také zvládne sledovat. V režimu "Tracking me" bude kamera vždy sledovat toho, kdo drží ovladač a dron bude udržovat neustále stejnou vzdálenost.
Ovladač má 5,5" displej a kapacita baterie je 5400 mAh.
 
Blade Chroma AP Combo 4K ST-10+ CGo3 - BLH8675EU lze pořídít v českých e-shopech za cenu od Kč do (Zdroj: Heureka.cz) Porovnat ceny >>

Aktuality

Aktualizace firmwaru pro akční kameru Niceboy VEGA 6

Niceboy VEGA 6 je jednou z nejlevnějších nativních 4K akčních kamer s kodekem H.265. Nově je k dispozici aktualizace firmwaru  pro tuto kameru, která přináší možnost vypnutí systémových zvůků tlačítek kamery.

Black friday 2018: nativní 4K akční kamery pod 3500Kč

Černý pátek 2018 se nezadržitelně blíží a akční ceny se dotkly i akčních kamer. Vybrali jsme akční kamery s nativním 4K rozlišením a ceny jsou tak nízko, že některé kamery se dají koupit již za cenu lehce nad 3000Kč! Jaké kamery to jsou?

GoPro HERO7 Silver VS Niceboy VEGA 6: srovnání parametrů

GoPro HERO7 Silver a Niceboy VEGA 6 jsou si parametrově velmi podobné. V čem se ale přesně tyto akční kamery liší, a která kamera toho nabídne za danou cenu více? Srovnali jsme parametry kamer GoPro a Niceboy.

Přinese SJCAM SJ9 vodotěsnost bez pouzdra? A co dál?

V SJCAM před pár týdny začali pracovat na nové akční kameře. Novinka by měla pokračovat v nově zaběhlém označení a na trh nejspíše přijde s názvem SJ9 (PRO). Základem by měla být vodotěsnost dle certifikace IP68 bez pouzdra.

Yi Mini Dash: nová levná kamera do auta s Full HD videem

Yi Technology přichází s novou černou skříňkou do auta, které má nenápadný design a zaujme hlavně svou nízkou cenou. Yi Mini Dash Camera nahrává ve Full HD rozlišení, má displej a lze ji propojit s mobilní aplikací.

www.techfan.cz - Váš průvodce moderními technologiemi

Na tomto webu se mohou zobrazovat reklamní odkazy. Získané prostředky z reklamních odkazů jsou použity k provozu tohoto webu a nemají žádný vliv na obsah, témata či přívěsky.

Recenze na webu odráží zkušenosti autora a jeho pocity z recenzovaných produktů. Berte na vědomí, že výsledky recenzí jsou subjektivním hodnocením!

Zásady ochrany osobních údajů

Budete přesměrováni. Případně klikněte zde